Behöver du hjälp?031 - 304 56 57
⚡ WEEKENDSALE - Spara 25% på Helly Hansen vinterjackor för barn 📢

Skidor för dam / damskidor

Aktivvinter har ett stort urval av skidor för dam som finns i många olika modeller, färger och storlekar. När du köper skidor för dam, ska du vara uppmärksam på att skidorna är annorlunda jämfört med herrskidor, eftersom damskidor är speciellt utvecklade för att passa en kvinnlig kroppsbyggnad. Därför har damskidor exempelvis en annan balanspunkt, eftersom kvinnor oftast har en lägre tyngdpunkt. Dessutom väger damskidor som regel mindre och har en upphöjd bakbindning.

I vårt sortiment hittar du många olika modeller som passar till olika former av skidåkning. Vi har både carvingskidor, parkskidor, offpistskidor och all mountain-skidor. Dessa tillverkas av kända märken som Blizzard och Nordica som säljs i flera prisklasser. Du kan också hitta skidor för män eller skidor för barn i vårt sortiment.

Alla våra skidor säljs med 100 % prisgaranti, inklusive montering av bindningar, gratis frakt och snabb leverans.

Atomic Cloud 7 + M10 GW, Svart

Atomic Cloud 7 + M10 GW, Svart

Pistskida till nybörjaren eller den lätt övade som önskar en skida som är lätt svängd
3.499 SEK

Atomic Cloud 8 + M 10 GW, Vit

Atomic Cloud 8 + M 10 GW, Vit

Mångsidig pistskida till lätt övade/övade skidåkare som vill ha en skida som gör livet lättare på pisten
3.999 SEK

Atomic Cloud LTD + L 10 GWSpara 22 %

Atomic Cloud LTD + L 10 GW

Mångsidig skida för medelgoda/avancerade skidåkare som vill cruisa runt i pisten i bra fart. Dammodell
3.890 SEK Rek. pris 5.000 SEK

Atomic Vantage 75 W + M 10 GW, Grå/Mint

Atomic Vantage 75 W + M 10 GW, Grå/Mint

Pist orienterad all-mountain skida för lätt övade som tillbringar mest tid på de blå/röda pister
4.499 SEK

Blizzard Alight 8.2 CA + TLX11

Blizzard Alight 8.2 CA + TLX11

Mångsidig, lätt och stabil pistskida till lätt övade/övade. Utmärkt både först och sist på dagen
5.799 SEK

K2 Luv Machine 74Ti, damskidorSpara 40 %

K2 Luv Machine 74Ti, damskidor

Allmountain skida för digsom vill ge fullt ös. För medelgoda/avancerade skidåkare
4.999 SEK Rek. pris 8.349 SEK

K2 Luv Struck 80, damskidorSpara 32 %

K2 Luv Struck 80, damskidor

Kraftfull allmountain skida för tjejer som vill ge fullt ös. För avancerad/expert
4.999 SEK Rek. pris 7.399 SEK

Nordica Astral 78 CA + Compact 10

Nordica Astral 78 CA + Compact 10

Stadiga och stabila allmountain skidor till lätt övade/övade. Utmärkt både i starten och sist på dagen
6.949 SEK

Nordica Astral 78, dameskidorSpara 30 %

Nordica Astral 78, dameskidor

En lekfull allmountain damskida för medelgoda/avancerade som åker på alla underlag
4.649 SEK Rek. pris 6.649 SEK

Behöver du hjälp?

Vi är redo till att besvara dina frågor

 031 - 304 56 57  info@aktivvinter.se
Nordica Sentra S4, damskida

Nordica Sentra S4, damskida

Lättåkt pistskida för medelgoda/avancerade kvinnliga skidåkare som vill ha en rolig skida att utveckla sig på
6.649 SEK

Salomon S/FORCE W 5 + M10 GW

Salomon S/FORCE W 5 + M10 GW

Mångsidig pistskida till kvinnlig nybörjare som gärna vill utvecklas
3.999 SEK

Salomon S/FORCE W 7 + M10 GW, Svart/Blå

Salomon S/FORCE W 7 + M10 GW, Svart/Blå

Mångsidig pistskida till den lätt övade kvinna som gärna vill utvecklas
4.999 SEK

Salomon S/MAX W 10 + Z12 GW, VitSpara 15 %

Salomon S/MAX W 10 + Z12 GW, Vit

Kraftfull pistskida för avancerade kvinnliga skidåkare som gärna vill åka snabbt och göra carvingsvängar
5.500 SEK Rek. pris 6.500 SEK

Köp skidor för kvinnor

Det är överraskande många som tror att damskidor och skidor till män är samma modeller, bara i andra färger och designs. Så är det inte. Det är skillnad på modellerna, så du bör bestämt inte köpa skidor beräknade till det andra könet för att du till exempel tycker att färgen är snyggare. Damskidor är designade speciellt till kvinnor, skidorna är både lättare och mjukare. De är designade efter den kvinnliga fysiologin, där det bland annat kompenseras för damers mindre muskelmassa.

Du ska därför som kvinna välja en damskida som är lite annorlunda än männens och här har vi ett stort urval hos Aktivvinter. Vi har många olika typer av skidor för dam, så oavsett om du föredrar preparerade pister, en tur i snowparken eller är en äventyrlig person som föredrar offpist, så har vi en skida som passar perfekt till dig.

Vi har många olika typer, designs och storlekar. För att hitta den bästa lösningen för dig, kan du med fördel läsa texten nedan, så att du vet vad de olika facktermerna inom skidor betyder. Du är naturligtvis även välkommen att kontakta vår support om du vill prata eller skriva med en av våra anställda som kan vägleda dig.

När du köper dina damskidor hos Aktivvinter kan du med fördel köpa dina skidkläder för dam samtidigt. Vi har ett stort sortiment av alla kläder och all utrustning du behöver på din nästa skidsemester. Urvalet består både av underställ, skidjackor, skidbyxor, skidstrumpor, skidglasögon och mycket mer.

Vilka damslalomskidor ska man välja?

Det finns grundläggande två slags skidåkning; utförsåkning och längdskidåkning. De skidor som du hittar på denna sida används till alpin skidåkning, alltså utförsåkning nedför berg och fjäll. Detta är den slags skida som många svenskar använder och täcker exempelvis störtlopp och slalom. Om du däremot ska använda dina skidor till att åka längre distanser i platt terräng så ska du köpa längdskidor.

Korta eller långa damskidor – vilken storlek och längd?

Det är besvärligt att hitta den korrekta skidlängden. Det är inte så lätt som det kan verka eftersom det är många faktorer som spelar in. Dessutom finns det många olika slags skidor som kan ha inflytande på vilken skidlängd du ska ha.

Vi har en tabell som kan fungera som vägledning för hur långa eller korta skidorna ska vara. Denna tabell ser du här:

Det finns också många undantag från denna tabell som gör att du ska lägga till centimeter eller dra ifrån. Detta gäller exempelvis om du vill ha mer stabilitet vid hög fart och bättre förmåga att kunna göra långa och breda svängar. I detta fall bör du välja 5-10 centimeter längre skidor. Om du däremot vill ha bättre kontrollstyrning eller skidor som är bättre till pucklar, korta svängar samt skidåkning på pucklar, bör du istället förkorta dina skidor med 5-10.

Om du är osäker på något får du gärna kontakta vår kundservice som med glädje vill hjälpa dig att hitta rätt storlek.

All mountain, offpist och pistskidor för dam

Det finns många olika skidmodeller som är designade speciellt till en form för utförsåkning. Det kan därför vara en bra idé att fundera på vilken form för skidåkning man själv föredrar och sysselsätter sig mest med när man är på skidsemester. Om man exempelvis är typen som älskar att hänga i funparken så bör du investera i ett par park / twintip-skidor så att du bättre kan ha skojigt och göra coola trick på de olika hoppen.

Det finns också offpistskidor och som namnet tydligt antyder är designade till personer som föredrar att åka utanför pisterna. Om du är en av dem som föredrar den helt oförstörda vita pudersnön, bör du investera i denna slags damskidor. Här är skidorna mycket bredare, vilket är en fördel när man åker offpist, så att du inte ramlar igenom det lätta lagret nyfallen snö. Det finns också pistskidor som är bäst att köpa om du helst håller du inom markerade områden på pisterna.

Hos Aktivvinter är det framförallt en slags skidor som är populära. Det är de så kallade "All mountain" skidorna som är en bra kombination av allt. Denna slags skidor fungerar fint till all slags skidåkning och ger dig frihet och möjligheter att prova en massa olika saker. Denna slags skidor är oftast mellan 95 och 115 millimeter i bredden, och den ger dig plats till både att åka på pister och offpist samt göra några grymma trick i parken.

Erbjudanden på de bästa damskidorna

Vi säljer några av marknadens bästa damskidor som tillverkas av kända märken som Blizzard och Nordica. När du handlar skidor hos Aktivvinter ska du vara uppmärksam på att våra priser är inklusive montering av skidbindningar. Det är en extra service för dig, så att du inte själv ska stå och ordna detta.

När du köper skidor till din skidsemester är det inte tillräckligt att bara köpa ett par skidor. Du ska självklart också ha ett par skidstavar och ett par slalompjäxor för dam, så att du kan använda dina skidor. Dessa produkter hittar du naturligtvis också i vårt sortiment, så att du lätt kan köpa allt samlat.

Hos Aktivvinter garanterar vi att du kan hitta billiga damskidor. Vi har nämligen 100 % prisgaranti och erbjuder gratis frakt på alla skidor. Så det finns ingen ursäkt för att inte låta sig övertalas av ett bra erbjudande. Du får till och med snabb leverans så att du inte ska vänta så länge på dina nya skidor.