Behöver du hjälp?031 - 304 56 57

Ryggskydd

Cairn Proride D3O Ryggskydd Väst, SvartFri frakt

Cairn Proride D3O Ryggskydd Väst, Svart

Ett herr/unisex ryggskydd som sitter bra på ryggen. Flexibelt material.
1.249 SEK
Dakine Impact Spine Protector

Dakine Impact Spine Protector

Certifierat, flexibelt och diskret ryggskydd, som passar i de flesta Dakine ryggsäckar
399 SEK
Salomon Flexcell Light Vest, SvartFri fraktSpara 19 %

Salomon Flexcell Light Vest, Svart

Lätt ryggskydd med god andningsförmåga och rörelsefrihet för säkerhet och komfort
1.299 SEK 
1.599 SEK
Salomon Flexcell Light Vest, Svart
Cairn Safety Ryggskydd, SvartFri frakt

Cairn Safety Ryggskydd, Svart

Enkelt ryggskydd med flexibelt EVA-skum, som är både komfortabelt och skyddar bra
549 SEK
POC Spine VPD 2.0 Ryggskydd, VästFri frakt

POC Spine VPD 2.0 Ryggskydd, Väst

Lätt och flexibelt ryggskydd med bra stötabsorbering till skidor och MTB
2.299 SEK
POC Spine VPD Air WO Vest, Dam, RyggskyddFri frakt

POC Spine VPD Air WO Vest, Dam, Ryggskydd

Damryggskydd med bra stötdämpning i lätta och flexibla material
1.499 SEK
Cairn Pro Impakt D3O Ryggskydd, SvartFri frakt

Cairn Pro Impakt D3O Ryggskydd, Svart

Ett minimalistiskt ryggskydd som ger riktigt bra skydd.
1.099 SEK
Salomon Flexcell Men ryggskydd, Svart/BlåFri frakt

Salomon Flexcell Men ryggskydd, Svart/Blå

Flexibelt ryggskydd med god andningsförmåga för bra säkerhet och komfort. Herrmodell
1.495 SEK
Dakine Heli Vest, Shadow/BlackFri fraktSpara 24 %

Dakine Heli Vest, Shadow/Black

Väst och skidryggsäck i ett. Kompatibel med ryggskydd och utrymme för lavinutrustning
1.299 SEK 
1.699 SEK
Kilpi Protec-W, Ryggskydd, Dam, SvartFri fraktSpara 10 %

Kilpi Protec-W, Ryggskydd, Dam, Svart

Kombinerat mellanlager och ryggskydd i varma och behagliga material
899 SEK 
999 SEK
Ortovox Clasp Spine Protector

Ortovox Clasp Spine Protector

Cerftifierad, flexibel och lätt ryggskena som passar till Ortovox Free Rider och andra ryggsäckar.
349 SEK
POC VPD Air Back, Ryggskydd, Uranium BlackFri frakt

POC VPD Air Back, Ryggskydd, Uranium Black

Lätt och flexibelt ryggskydd med god ventilation. Framställt ergonomiskt och säkert till kroppen
1.199 SEK
Salomon Flexcell Light Vest, BlåFri fraktSpara 1 %

Salomon Flexcell Light Vest, Blå

Lätt ryggskydd med god ventilationoch rörelsefrihet för säkerhet och komfort
1.589 SEK 
1.600 SEK
Salomon Flexcell Light Vest, Blå

Det är värt att investera i ett ryggskydd

Aktivvinter rekommenderar alla att åka med ryggskydd när de är ute och åker skidor. Det är sak samma om man är nybörjare på skidor, en erfaren skidåkare eller gammal rutinerad skidnörd. Alla kan involveras i en skidolycka oavsett nivå, och ryggskydd kan vara avgörande för din hälsa om olyckan är allvarlig. Det kan hända att du själv tycker att du har fullständig kontroll över din skidåkning, men det krävs bara ett misstag för att de ska gå illa. Det behöver inte ens vara du själv. Ibland kan du ofrivilligt bli en del av en olycka eftersom andra dummar sig på väg ner för pisten.

Du bör köpa ett ryggskydd både för din egen, dina vänner och din familjs skull. Det är utan tvekan värt att investera i ett ryggskydd när man tänker på vad det kanske kan rädda dig från.

Det finns också annan säkerhetsutrustning som är värd att investera sina pengar i om man vill skydda sin kropp. Här är en skidhjälm självklart det som de flesta personer köper, men det finns även andra användbara produkter som lavinutrustning, som potentiellt kan rädda dig om du blir fångad i en lavin när du åker offpist.

Storleken på ryggskyddet

Du ska vara uppmärksam på vilken storlek det ryggskydd som du köper har. Ett ryggskydd får nämligen varken vara för stort eller för litet eftersom det kan ha negativa konsekvenser. Först och främst är skyddet irriterande att bära om storleken inte stämmer. En värre konsekvens är att ditt ryggskydd inte skyddar dig tillräckligt om det inte är i rätt storlek.

Du kan hitta rätt storlek genom att kolla igenom vår storleksguide eller genom att kontakta vår kundservice där de mer än gärna guidar dig till rätt storlek.

Olika slags ryggskydd

Det finns två olika slags ryggskydd. Det finns det traditionella, som har hårda skivor som sitter fast som en sköld. Förutom det har det kommit ett nytt slags ryggskydd som är lite mer modernt. Denna typ innehåller armourgel eller annat formbart material som lägger sig ergonomiskt upp längs ryggen och ger bättre rörlighet. Denna typ blir först hård och skyddar dig om den utsätts för ett hårt slag och stötar varpå den sedan blir formbar igen.

Vi rekommenderar att du använder de nya moderna ryggskydden av flera anledningar. Först och främst är de mycket komfortablare att ha på sig när man åker skidor och dessutom ger den nya teknologin högre säkerhet och kan skydda dig bättre.

Köp rätt ryggskydd

När du ska välja rätt ryggskydd är det en del saker som du ska vara uppmärksam på och förhålla dig till. Det finns fyra huvudpunkter som är de viktigaste att ha i bakhuvudet när du väljer ryggskydd. Du kan se de fyra punkterna här:

Andningsförmåga
- Det är viktigt att ditt ryggskydd har bra andningsförmåga, så att du utan problem kan bli av med svett, fukt och överskottsvärme när du är ute och åker skidor. Om skyddet inte kan andas tillräckligt bra kan du riskera att bli för varm, varpå du blir för kall när du sänker aktivitetsnivån och står stilla.

Flexibilitet
- Det är bäst att använda de moderna ryggskydden som ger stor rörelsefrihet. Det ger den största komforten och flexibilitet för dig när du susar nedför backarna.

Storleken
- Som det redan har beskrivits ovan är storleken viktig. Du ska hitta rätt storlek för att säkerställa att skyddet är optimalt.

Passform
- Ryggskyddet ska sitta tätt på din kropp utan att vara för tajt. Det kan antingen ha remmar som hänger över axeln eller vara inbyggt i en väst.

Kan även användas som MTB ryggskydd

Våra ryggskydd riktar sig primärt till skidfolket som ska använda skydd när de susar ner för de snöklädda bergstopparna i södra alperna och de nordliga fjällen. Men våra ryggskydd kan också användas till andra syften, om du vill skydda din rygg under andra sportgrenar eller aktiviteter. Till exempel kan våra ryggskydd även användas till MTB-åkare där de fungerar som mountainbike ryggskydd.

Även om skidåkning och mountainbike är två helt olika sporter är ryggskyddets funktion ändå den samma - nämligen att det ska skydda din rygg mot skador om du skulle råka störta och vid olyckor. Du kan därför använda våra ryggskydd som MTB ryggskydd eller skydd av ryggen till andra sport-aktiviteter.

Bra erbjudanden på ryggskydd för män och dam

Det är en tendens till att skidåkning hela tiden ska vara vildare och vildare. Det är nya gränser som man ska försöka uppnå och det går ofta ganska fort nedför backen. Tyvärr går det ibland för fort och det resulterar lite för ofta i fall och olyckor. Därför är det en riktigt bra idé att ha ett ryggskydd så att man alltid är skyddad om det skulle hända något.

Säkerhet behöver, som tur är, inte kosta en förmögenhet. Om du köper ditt ryggskydd hos Aktivvinter är du garanterad det bästa priset på några av marknadens bästa och mest säkra ryggskydd. Vi har nämligen 100 % prisgaranti och ger dig dessutom snabb leverans. Du bör därför inte ha några ursäkter för att inte handla hos oss. Du ska skydda dig och det kan du göra till de billigaste priserna. Om du är på jakt efter ett erbjudande till barn kan du också hitta ryggskydd för barn hos Aktivvinter.

 

Gå till toppen

Våra kunder älskar oss
    
Mer än 350.000 kunder sedan 2003.