Behöver du hjälp?031 - 304 56 57
⚡ WEEKENDSALE - Spara 25% på Helly Hansen vinterjackor för barn 📢

Ryggskydd

Det är en bra idé att ha ett ryggskydd på dig när du åker skidor eller snowboard. Ett ryggskydd ger dig optimalt skydd av din rygg om du skulle råka ut för en olycka och det är verkligen dumt att inte investera i ett ryggskydd. Det är ett måste, oavsett om du är helt ny på skidor eller en erfaren skidåkare.

Under många år har ryggskydd varit förbehållet våghalsarna som begav sig ut på riskabla äventyr i snön. Så är det inte längre, som tur är. Det har blivit mycket populärt att använda ryggskydd och folk vill skydda sina kroppar när de är på skidsemester.

Du har kommit till rätt ställe om du ska köpa ett ryggskydd. Aktivvinter har nämligen ett stort sortiment av marknadens bästa och mest säkra ryggskydd. Vi erbjuder till och med våra ryggskydd till det bästa priset eftersom vi har 100 % prisgaranti. Du kan även köpa ryggsäckar med inbyggt ryggskydd.

Vi säljer enbart ryggskydd och annan säkerhetsutrustning som är godkänd, efter giltiga standarder, till skidåkning.

Atomic Live Shield Väst M, svart/grå

Atomic Live Shield Väst M, svart/grå

Ryggskydd som är flexibelt, komfortabelt och har bra andningsförmåga
1.499 SEK

Cairn Pro Impakt D3O Ryggskydd, Svart

Cairn Pro Impakt D3O Ryggskydd, Svart

Ett minimalistiskt herr/unisex ryggskydd som ger riktigt bra skydd.
1.099 SEK

Cairn Proride D3O Ryggskydd Väst, svart

Cairn Proride D3O Ryggskydd Väst, svart

Ett herr/unisex ryggskydd som sitter bra på ryggen. Flexibelt material.
1.249 SEK

Cairn Safety Ryggskydd, black

Cairn Safety Ryggskydd, black

Enkelt ryggskydd med flexibelt EVA-skum, som är både komfortabelt och skyddar bra
549 SEK

Dakine Heli Vest, Shadow/BlackSpara 32 %

Dakine Heli Vest, Shadow/Black

Väst och skidryggsäck i ett. Kompatibel med ryggskydd och utrymme för lavinutrustning
1.149 SEK Rek. pris 1.699 SEK

Dakine Impact Spine Protector

Dakine Impact Spine Protector

Certifierat, flexibelt och diskret ryggskydd, som passar i de flesta Dakine ryggsäckar
399 SEK

Dakine Poacher Ras Vest, svart

Dakine Poacher Ras Vest, svart

Väst och skidryggsäck i ett. Kompatibel med ryggskydd och med utrymme till lavinutrustning
2.149 SEK

Kilpi Protec-W, Ryggskydd, Dam, SvartSpara 10 %

Kilpi Protec-W, Ryggskydd, Dam, Svart

Kombinerat mellanlager och ryggskydd i varma och behagliga material
899 SEK Rek. pris 999 SEK

POC Spine VPD 2.0 Ryggskydd, Väst

POC Spine VPD 2.0 Ryggskydd, Väst

Ryggskydd som ger riktigt bra och komfortabelt skydd
2.299 SEK

Behöver du hjälp?

Vi är redo till att besvara dina frågor

 031 - 304 56 57  info@aktivvinter.se
POC Spine VPD Air Vest, Ryggskydd

POC Spine VPD Air Vest, Ryggskydd

Lätt och flexibelt ryggskydd med bra stötabsorbering
1.499 SEK

POC Spine VPD Air WO Vest, Dam, Ryggskydd

POC Spine VPD Air WO Vest, Dam, Ryggskydd

Damryggskydd med bra stötdämpning i lätta och flexibla material
1.499 SEK

POC VPD Air Back, Ryggskydd, Uranium Black

POC VPD Air Back, Ryggskydd, Uranium Black

Lätt och flexibelt ryggskydd med god ventilation. Framställt ergonomiskt och säkert till kroppen
1.199 SEK

POC VPD System Back, RyggskyddSpara 20 %

POC VPD System Back, Ryggskydd

Minimalistiskt och flexibelt ryggskydd med bra ventilation och stötabsorbering
1.435 SEK Rek. pris 1.799 SEK

POC VPD System Vest, RyggskyddSpara 38 %

POC VPD System Vest, Ryggskydd

Flexibel ryggskyddsväst med bra skydd och god ventilation
1.552 SEK Rek. pris 2.499 SEK

Salomon Flexcell Light Vest, BlåSpara 23 %

Salomon Flexcell Light Vest, Blå

Lätt ryggskydd med god ventilationoch rörelsefrihet för säkerhet och komfort
1.236 SEK Rek. pris 1.600 SEK
Salomon Flexcell Light Vest, Blå

Salomon Flexcell Light Vest, Svart

Salomon Flexcell Light Vest, Svart

Lätt ryggskydd med god andningsförmåga och rörelsefrihet för säkerhet och komfort
1.599 SEK
Salomon Flexcell Light Vest, Svart

Salomon Flexcell Men ryggskydd, Svart/Blå

Salomon Flexcell Men ryggskydd, Svart/Blå

Flexibelt ryggskydd med god andningsförmåga för bra säkerhet och komfort. Herrmodell
1.499 SEK

Salomon Flexcell Women ryggskydd, Svart/Lila

Salomon Flexcell Women ryggskydd, Svart/Lila

Flexibelt ryggskydd med god andningsförmåga för bra säkerhet och komfort. Dammodell
1.499 SEK

Det är värt att investera i ett ryggskydd

Aktivvinter rekommenderar alla att åka med ryggskydd när de är ute och åker skidor. Det är sak samma om man är nybörjare på skidor, en erfaren skidåkare eller gammal rutinerad skidnörd. Alla kan involveras i en skidolycka oavsett nivå, och ryggskydd kan vara avgörande för din hälsa om olyckan är allvarlig. Det kan hända att du själv tycker att du har fullständig kontroll över din skidåkning, men det krävs bara ett misstag för att de ska gå illa. Det behöver inte ens vara du själv. Ibland kan du ofrivilligt bli en del av en olycka eftersom andra dummar sig på väg ner för pisten.

Du bör köpa ett ryggskydd både för din egen, dina vänner och din familjs skull. Det är utan tvekan värt att investera i ett ryggskydd när man tänker på vad det kanske kan rädda dig från.

Det finns också annan säkerhetsutrustning som är värd att investera sina pengar i om man vill skydda sin kropp. Här är en skidhjälm självklart det som de flesta personer köper, men det finns även andra användbara produkter som lavinutrustning, som potentiellt kan rädda dig om du blir fångad i en lavin när du åker offpist.

Storleken på ryggskyddet

Du ska vara uppmärksam på vilken storlek det ryggskydd som du köper har. Ett ryggskydd får nämligen varken vara för stort eller för litet eftersom det kan ha negativa konsekvenser. Först och främst är skyddet irriterande att bära om storleken inte stämmer. En värre konsekvens är att ditt ryggskydd inte skyddar dig tillräckligt om det inte är i rätt storlek.

Du kan hitta rätt storlek genom att kolla igenom vår storleksguide eller genom att kontakta vår kundservice där de mer än gärna guidar dig till rätt storlek.

Olika slags ryggskydd

Det finns två olika slags ryggskydd. Det finns det traditionella, som har hårda skivor som sitter fast som en sköld. Förutom det har det kommit ett nytt slags ryggskydd som är lite mer modernt. Denna typ innehåller armourgel eller annat formbart material som lägger sig ergonomiskt upp längs ryggen och ger bättre rörlighet. Denna typ blir först hård och skyddar dig om den utsätts för ett hårt slag och stötar varpå den sedan blir formbar igen.

Vi rekommenderar att du använder de nya moderna ryggskydden av flera anledningar. Först och främst är de mycket komfortablare att ha på sig när man åker skidor och dessutom ger den nya teknologin högre säkerhet och kan skydda dig bättre.

Köp rätt ryggskydd

När du ska välja rätt ryggskydd är det en del saker som du ska vara uppmärksam på och förhålla dig till. Det finns fyra huvudpunkter som är de viktigaste att ha i bakhuvudet när du väljer ryggskydd. Du kan se de fyra punkterna här:

Andningsförmåga
- Det är viktigt att ditt ryggskydd har bra andningsförmåga, så att du utan problem kan bli av med svett, fukt och överskottsvärme när du är ute och åker skidor. Om skyddet inte kan andas tillräckligt bra kan du riskera att bli för varm, varpå du blir för kall när du sänker aktivitetsnivån och står stilla.

Flexibilitet
- Det är bäst att använda de moderna ryggskydden som ger stor rörelsefrihet. Det ger den största komforten och flexibilitet för dig när du susar nedför backarna.

Storleken
- Som det redan har beskrivits ovan är storleken viktig. Du ska hitta rätt storlek för att säkerställa att skyddet är optimalt.

Passform
- Ryggskyddet ska sitta tätt på din kropp utan att vara för tajt. Det kan antingen ha remmar som hänger över axeln eller vara inbyggt i en väst.

Kan även användas som MTB ryggskydd

Våra ryggskydd riktar sig primärt till skidfolket som ska använda skydd när de susar ner för de snöklädda bergstopparna i södra alperna och de nordliga fjällen. Men våra ryggskydd kan också användas till andra syften, om du vill skydda din rygg under andra sportgrenar eller aktiviteter. Till exempel kan våra ryggskydd även användas till MTB-åkare där de fungerar som mountainbike ryggskydd.

Även om skidåkning och mountainbike är två helt olika sporter är ryggskyddets funktion ändå den samma - nämligen att det ska skydda din rygg mot skador om du skulle råka störta och vid olyckor. Du kan därför använda våra ryggskydd som MTB ryggskydd eller skydd av ryggen till andra sport-aktiviteter.

Bra erbjudanden på ryggskydd för män och dam

Det är en tendens till att skidåkning hela tiden ska vara vildare och vildare. Det är nya gränser som man ska försöka uppnå och det går ofta ganska fort nedför backen. Tyvärr går det ibland för fort och det resulterar lite för ofta i fall och olyckor. Därför är det en riktigt bra idé att ha ett ryggskydd så att man alltid är skyddad om det skulle hända något.

Säkerhet behöver, som tur är, inte kosta en förmögenhet. Om du köper ditt ryggskydd hos Aktivvinter är du garanterad det bästa priset på några av marknadens bästa och mest säkra ryggskydd. Vi har nämligen 100 % prisgaranti och ger dig dessutom snabb leverans. Du bör därför inte ha några ursäkter för att inte handla hos oss. Du ska skydda dig och det kan du göra till de billigaste priserna. Om du är på jakt efter ett erbjudande till barn kan du också hitta ryggskydd för barn hos Aktivvinter.