Historien bakom AktivVinter.se

Det startade 2013

AktivVinter.se är en Skandinavisk webshop med historia från 2003. Verksamheten skapades av Ove Christensen som fick iden om att sälja skidkläder och skidutrustning på internet långt före det var normalt. Den gången så gick vi under namnet Skiwear4u.

Kärleken till skidåkning har alltid varit en central del i verksamheten och våra anställda har alltid varit skidentusiaster. Vår personal älskar att dela med sig av deras nördiga kunskap inom skidkläder och skidutrustning, det är en stor anledning till att vi haft lojala kunder under så lång tid.

Från dag 1 så har det varit vår ambition att ha det bästa sortimentet inom skidkläder och skidutrustning. Det ska vara möjligt att hitta allt du behöver till din skidsemester på vår hemsida. Vi har även expanderat till att leverera de bästa outdoor kläderna med väskor och diverse utrustning.

Skandinaviens förenade skid- och outdoor butik

Det har hänt mycket sedan starten 2003. Vi har vuxit ut ur våra små lokaler, idag har vi kontor- och lagerbyggnad precis utanför Danmarks näst största stad Århus. Vi skickar dagligen flera hundra paket till Danmark, Norge, Sverige och resten av Europa.

Vi har en vision om att bli ledande inom skidkläder, skidutrustning och outdoor inom hela Skandinavien. För att bli det så är det viktigt att erbjuda en fortsatt bra kundservice, Det är alltid möjligt att komma i kontakt med vår kundservice på e-mail, chat och telefon.

Vi erbjuder bland annat dessa fördelar:
- Prisgaranti på ALLA produkter
- Snabb leverans med PostNord och DB Schenker
- Prisvinnande kundservice (tidigare vinnare av E-handelspris)

Hållbara värderingar 🌱 🌍

AktivVinter.se är mer än bara en skidbutik. Även ifall vi självklart önskar att ha ett friskt företag så är vi inte rädda för att engagera oss i omvärlden och ha miljön i bakhuvudet när vi driver företag.

Därför har vi bland annat en fokus på hållbarhet och vi gör mycket för att minska vårt klimatavtryck. Helt konkret kan det bland annat nämnas att vi sänkt vår elförbrukning med 33% de senaste 2 åren och bytt de traditionella lamporna mot LED-lampor. Bara de två sakerna sparar ca 18 tons CO2 om året.

Utöver det har vi reducerat mängden papper som skickas med varorna med 50% och ersatt vår tidigare firmabil med en KIA ceed Hybrid som är mer miljövänlig.

Det är bara några av de saker vi gjort och vi lovar att hålla fokus på det även de nästkommande åren för att gör ännu mer.

Våra kunder älskar oss
    
Mer än 500.000 kunder sedan 2003.