ReccoRecco

Recco

Recco Helmet Rescue, reflector, röd

Recco Helmet Rescue, reflector, röd

RECCO-reflex som fästes utanpå hjälmen
299 SEK

RECCO’s söksystem har gjort att du kan vara sökbar för professionella räddare när olyckan är framme, det kan vara i form av en lavinolycka eller försvinnande i naturen. Genom att använda kläder och utrustning med RECCO-reflektorer gör det möjligt för professionella räddare att hitta dig med RECCO-detektorer. Teknologin är ett tvådelssystem, detektorn skickar ut en radarsignal, när signalen träffar en RECCO-reflektor studsar signalen tillbaka och indikerar så att räddningspersonalen blir ledd i rätt riktning till reflektorn.

vRECCO’s handhållna detektor presenterades 1983 och används idag som ett standardverktyg vid lavinräddning av professionell räddningspersonal på fler än 900 skidorter och räddningsorganisationer i 28 länder. 2015 introducerades RECCO SAR helikopterdetektor, där en större detektor hänger under helikoptern. Den är utvecklad för att kunna söka av stora ytor snabbt för att hitta saknade personer ute i naturen. RECCO SAR helikopterdetektor används idag på flera platser i Alperna, Nordamerika och Skandinavien. Utbyggnad av systemet sker successivt, se recco.com för de senaste placeringarna.

 

Att vara utrustad med en RECCO-reflektor innebär att du alltid är sökbar. Reflektorn är en liten passiv transponder som väger mindre än fyra gram. Den finns integrerad i kläder och utrustning, men går även att köpa separat. Eftersom RECCO-reflektorer är passiva behöver de ej batterier eller aktivering, de är alltid ”på” och kräver inget underhåll.

RECCO’s söksystem används enbart av organiserade räddningsteam. Att vara utrustad med en RECCO-reflektor ger användaren möjligheten att alltid vara sökbar med elektroniska hjälpmedel.

En RECCO-reflektor är INTE ett substitut för en lavintransceiver. Vid offpiståkning bör man ha all rekommenderad utrustning (transceiver, spade, sond) och veta hur man använder den.

Gå till toppen

Våra kunder älskar oss
    
Mer än 500.000 kunder sedan 2003.